Διακόσμηση με Pampas Grass

 

   Ξεχάστε τους κάκτους, τα μπαμπού ή άλλα φυτά εσωτερικού χώρου. Το pampas grass ή γυνέριο, όπως ονομάζεται στα ελληνικά, είναι η νέα διακοσμητική τάση. Πλέον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του στολισμού γάμων και άλλων δεξιώσεων, δημιουργεί εντυπωσιακές ανθοσυνθέσεις και χρησιμοποιείται στη διακόσμηση του σπιτιού. Πρόκειται για ένα πολυετές αειθαλές φυτό της οικογένειας Poaceae, στην οποία ανήκει επίσης το σιτάρι, το κριθάρι και το καλαμπόκι. Προέρχεται από την κεντρική και νότια Αμερική και συγκεκριμένα από τις πεδιάδες “Πάμπας” της Αργεντινής απ' όπου και πήρε το όνομά του “pampas grass”. Θα το χαρακτηρίζαμε ως ένα καλλωπιστικό φυτό που χρησιμοποιείται κυρίως για διακόσμηση, καθώς τα άνθη του είναι εξαιρετικά εντυπωσιακά και μοιάζουν με πουπουλένια φτερά.

 

                   

 

   Το ουδέτερο χρώμα του pampas grass και το λουλούδι του με αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση και τις παλ αποχρώσεις, συνδυάζονται πραγματικά με οποιοδήποτε στυλ εσωτερικού σχεδιασμού. Eκτός από τη λευκή απόχρωση που βλέπουμε πιο συχνά, υπάρχει επίσης σε μπεζ, κίτρινη και σε αποχρώσεις του ροζ. Είναι από τα λίγα φυτά που πραγματικά βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που δεν μπορεί να πει κάποιος για τα περισσότερα φυτά. 

 

                             

 

   Το εξωτικό και “πουπουλένιο” αυτό φυτό, αποθεώθηκε στη δεκαετία του ’70 και επιστρέφει δυναμικά σήμερα με την ανεπιτήδευτη κομψότητά του, τον μίνιμαλ χαρακτήρα του, τέλειο για ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές διακοσμητικές αναζητήσεις. Φρέσκο ή αποξηραμένο, το pampas grass ήρθε για να αναβαθμίσει την εικόνα των χώρων μας.

 

                     

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00