Επιλέγοντας τη σωστή πετσέτα θαλάσσης

 

   Θα θεωρείτε ότι η επιλογή μια πετσέτας θαλάσσης είναι εύκολη υπόθεση αρκεί να επιλέξετε το χρώμα που σας ταιριάζει, το σχέδιο που σας αρέσει και μια λογική τιμή. Χμ... στην πραγματικότητα η επιλογή της απαιτεί κάποια επιπλέον στοιχεία που πρέπει να γνωρίζετε. Ας δούμε λοιπόν τι χρειάζεται να γνωρίζετε για να καταλήξετε στη σωστή επιλογή.  

  • Απορροφητικότητα

   Οι πετσέτες θαλάσσης έχουν διπλό σκοπό. Πρώτον είναι απαραίτητες για να σκουπιστείτε μόλις βγείτε από τη θάλασσα και δεύτερον λειτουργούν και ως φράγμα ανάμεσα σε εσάς και την άμμο. Μια υγρή πετσέτα δημιουργεί μια άβολη κατάσταση χωρίς να εκπληρώνει κανένα από τους δύο παραπάνω σκοπούς. Για το λόγο αυτό, δώστε μεγάλη έμφαση στο ύφασμα της πετσέτας. Αποφύγετε να επιλέξετε συνθετικό ύφασμα. Προτιμήστε βαμβακερές πετσέτες που δεν αφήνουν χνούδι. Μια πολύ καλή επιλογή είναι η βαμβακερές και βελούδινες πετσέτες καθώς είναι πολύ ανθεκτικές και δεν συγκρατούν την άμμο επάνω τους. 

 

                         

 

  • Απαλότητα

   Όλοι έχουμε δελεαστεί κάποια στιγμή από μία πετσέτα που μπορεί να απλά να μας άρεσε το σχέδιο της αλλά η υφή της να μην ήταν η απαιτούμενη. Το φθηνό μοιάζει δελεαστικό, όχι όμως για μια πετσέτα στην οποία θα ξαπλώσετε για ώρες καθώς απολαμβάνετε την ηλιοθεραπεία σας. Η ιδανική πετσέτα θαλάσσης θα πρέπει να είναι απαλή σαν χάδι. Οι βαμβακερές και οι βελούδινες είναι η ιδανική επιλογή για την περίπτωση της παραλίας. Είναι πολύ απαλές, μεγάλης αντοχής και το άγγιγμα τους θα σας ταξιδέψει.

 

          

 

  • Μέγεθος

   Οι τάσεις της μόδας κατά διαστήματα παρουσιάζουν διάφορα σχήματα σε πετσέτες. Είναι όμως αρκετά μεγάλες και βολικές; Μετά από πολύ έρευνα και μεγάλη εμπειρία στον τομέα των λευκών ειδών, σας αναφέρουμε ότι το κατάλληλο μέγεθος για μια πετσέτα θαλάσσης είναι :  80εκ(πλάτος) x 180εκ (μήκος) περίπου. Οι διαστάσεις μπορούν να «παίζουν» πάνω κάτω. Πχ 100x180 ή 90x170. Κι αυτές οι διαστάσεις είναι πολύ καλές. Γενικά η σωστή διάσταση είναι αυτή μπορεί να καλύπτει σχεδόν το 90% της ξαπλώστρας μας.

 

              

 

  • Πάχος

   Μια πετσέτα παραλίας δεν χρειάζεται να είναι επιπλέον χνουδωτή για να είναι άνετη. Στην πραγματικότητα, μια πολύ παχιά πετσέτα θα μπορούσε να μετατρέψει το ταξίδι σας στην παραλία σε έναν εφιάλτη. Αναζητήστε ένα άνετο, μαλακό ύφασμα που είναι αρκετά λεπτό και μπορεί να διπλώνει εύκολα κατά τη μεταφορά της. Επίσης σημαντικός παράγοντας στο πάχος της πετσέτας παίζει το βάρος της. Άνω των 400gr/m2 θεωρείται το ιδανικό βάρος για την παραλία καθώς στεγνώνει γρήγορα.

 

                        

 

  • Value for money

   Μια πετσέτα θαλάσσης δεν χρειάζεται να κοστίζει μια περιουσία. Όμως το καλό σε πάροδο χρόνου είναι και φθηνό. Τι εννοούμε με αυτό: αν επιλέξετε μια πετσέτα θαλάσσης πχ με 10 ευρώ, θα παρατηρήσετε ήδη τα πρώτα σημάδια φθορά της από τις πρώτες πλύσεις. Ενδεχομένως να μην αντέξει να βγάλει ούτε καν όλη την σεζόν του καλοκαιριού. Αν όμως επιλέξετε μια πετσέτα πχ με 20 ευρώ ή 30 ευρώ κλπ είναι αναμενόμενο ότι η πετσέτα θαλάσσης θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Επιλέξτε λοιπόν μια πετσέτα που θα διαρκέσει στο χρόνο και θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά για χρόνια.

 

                

 

  • Σχέδιο

   Για το τέλος αφήσαμε αυτό που αρέσει σε όλους…μα φυσικά το σχέδιο! Μπορείτε να επιλέξετε από ναυτικά, φλοράλ μέχρι ριγέ σχέδια… ότι σας αρέσει και ταιριάζει στο στυλ σας. Εμείς θα σας προτείνουμε με σιγουριά να επιλέξτε φωτεινά χρώματα και όχι σκούρα. Τα σκούρα χρώματα απορροφούν τη θερμότητα του ηλίου και είναι πιο ζεστά.

 

                      

 

Μπορείτε να βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε σχέδια πατώντας εδώ https://www.papadopouloshome.gr/el/products/product_category/petsetes-87/variation_category/thalassis-1288

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00