Ήρεμα χρώματα για το υπνοδωμάτιο

  

   Όταν πρόκειται να επιλέξουμε το χρώμα της κρεβατοκάμαράς μας, δεν είναι τυχαίο ότι τα πιο συχνά επίθετα που χρησιμοποιούμε είναι «ήρεμο», «γαλήνιο» και «χαλαρωτικό».  Στο σαλόνι και στην κουζίνα κυριαρχεί η ένταση και η ενέργεια. Όμως στο υπνοδωμάτιο η ατμόσφαιρα θα πρέπει να είναι χαλαρωτική. Ο χώρος του υπνοδωματίου θα πρέπει να μας ηρεμεί ώστε να καταφέρουμε να αποφορτιστούμε από τους έντονους ρυθμούς της ημέρας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως πολλοί διακοσμητές επισημαίνουν συγκεκριμένα χρώματα στους τοίχους του υπνοδωματίου προκειμένου να προκαλέσουν μια γαλήνια ατμόσφαιρα. Ένα χαλαρωτικό χρώμα δεν σημαίνει ότι είναι βαρετό, ούτε απαραίτητα ότι πρέπει να είναι λευκό.

Ας δούμε τις χαλαρωτικές αποχρώσεις  χρωμάτων

  • Αποχρώσεις του γκρι

             

   Γενικά το γκρι ως χρώμα χαρακτηρίζεται απο πολλούς ως ψυχρό. Όμως με τους κατάλληλους τόνους το συγκεκριμένο χρώμα μπορεί να μετατρέψει ενα υπνοδωμάτιο σε φωτεινό και ήρεμο περιβάλλον. Επιλέξτε απαλές αποχρώσεις του γκρι όπως για παράδειγμα το γκρι του καπνού ή της ομίχλης, Με αυτές τις αποχρώσεις σπάει η μονοτονία του χώρου. Οι τοίχοι αποκτούν φωτεινότητα χωρίς να προκαλούν φασαρία.  Αποφύγετε να επιλέξετε σκούρες αποχρώσεις που θα έχουν ως αποτέλεσμα το δωμάτιο να γίνει αποπνικτικό και σοβαρό.  Οι απαλές αποχρώσεις του γκρι χρησιμοποιούνται κυρίως για μικρά δωμάτιο ή για χώρους με άφθονο φως.

         

   Φυσικά οι αποχρώσεις του γκρι είναι πάρα πολλές. Κι αν σας αρέσουν οι συνδυασμοί τότε σας προτείνουμε να κάνετε μια μίξη μεταξύ του γκρι και του πράσινου. Αναμιγνύοντας τους σωστούς τόνους το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εντυπωσιακό. Όπως για παράδειγμα η απόχρωση της παραπάνω εικόνας, το ονομαζόμενο "γαλλικό γκρι". Είναι πράσινο; Είναι γκρι; Πραγματικά είναι ένα μείγμα και των δύο, αλλά φαίνεται πιο πρασινωπο στο φως και γκριζωπό όταν είναι αχνό. Χρώμα που δεν κάνει φασαρία. 

  • Απόχρωση του νερού 

          

   Τα πιο χαλαρωτικά χρώματα είναι το πράσινο, το μπλε και το γκρι… και εδώ είναι μια απόχρωση που τα συνδυάζει όλα. Είναι δύσκολο να εντοπίσετε ποιο χρώμα κυριαρχεί, αλλά ανάλογα με το φως, θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε από τα τρία. Μια απόχρωση που δεν χάνει ποτέ τη γοητεία της και δύσκολα θα την βαρεθείτε.

  • Αποχρώσεις του μπλε 

         

   Χαρίζει λάμψη και φωτεινότητα στο δωμάτιο χωρίς να είναι υπερβολικό. Οι αποχρώσεις του μπλε είναι καταπραύντικές. Πέρα απο το κλασικό μπλε χρώμα, που θυμίζει θάλασσα και καθαριότητα, μπορείτε να παίξετε με συνδυασμούς χρωμάτων. Όπως για παράδειγμα ο παρακάτω συνδυασμός. 

        

   Απαλό γαλάζιο αλλά όχι ψυχρό ή χλωμό. Κάτι μεταξύ του γαλάζιου και το μπλε του ουρανού. Γαλήνιο χρώμα που τραβά την προσοχή με την παρουσία του. Το δωμάτιο αποκτά χαρακτήρα και προκαλεί μια γαλήνια αίσθηση. Ιδανική επιλογή και για παιδικό δωμάτιο. 

  • Αποχρώσεις του πράσινου 

       

   Μας αρέσει το πράσινο γιατί μας φέρνει κοντά στη φύση. Μια απαλή απόχρωση του πράσινου χρώματος μπορεί να λειτουργήσει ως ήρεμη δύναμη μέσα στο υπνοδωμάτιό σας. Χρώμα φωτεινό και ταυτόχρονα ήρεμο. Θα σας ταξιδέψει αμέσως και ο ύπνος θα έρθει πριν καν το καταλάβετε. 

  • Απόχρωση Violetta

         

   Η απόδειξη ότι το ροζ μπορεί να είναι τόσο απαλό και εκλεπτυσμένο. Αυτή η κομψή, απαλή απόχρωση του μωβ-ροζ είναι μακριά από τις αποχρώσεις του έντονου «κουφετένιο» ροζ που προτιμούν στα παιδικά υπνοδωμάτια. Αυτό είναι ένα χαλαρωτικό ροζ για τους μεγάλους.

  • Απόχρωση Caponata

       

   Τα σκούρα χρώματα δεν είναι για όλους. Αν όμως σας αρέσει το δράμα και έχετε την τάση να επιλέγετε στην ζωή σας σκούρα χρώματα, τότε αυτή την απόχρωση θα την αγαπήσετε. Το τρικ είναι να παίξετε με τους σωστούς συνδυασμούς, όπως για παράδειγμα ο συνδυασμός της παραπάνω εικόνας. Μια απόχρωση του μωβ – καφέ. Ζητήστε την με το όνομα της «Caponata».

  • Απόχρωση του πάγου 

      

   Για εσάς που δεν θέλετε να ρισκάρετε με πολλούς συνδυασμούς και χρώματα αλλά, θέλετε να σπάσετε την μονοτονία του κλασικού λευκού, τότε επιλέξτε μια απόχρωση επίσης ουδέτερη, αυτή του πάγου. Αναφερόμαστε σε ένα πιο ζεστό τόνο του λευκού χρώματος που έρχεται κοντά στις αποχρώσεις του εκρού- μπεζ. 

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00