Καλοκαιρινή διακόσμηση για τον κήπο ή την βεράντα

 

Με τη ζέστη να «πλημμυρίζει» το εσωτερικό του σπιτιού, όλοι μας αναζητούμε ένα δροσερό καταφύγιο για τους θερινούς μήνες. Ο κήπος και η βεράντα γίνεται η όαση μας… Εκεί, μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ μας, το γεύμα μας, να δούμε μια ταινία, να διαβάσουμε το αγαπημένο μας βιβλίο ή απλά να χαλαρώσουμε από την αμέτρητες καθημερινές ασχολίες μας. Ας φροντίσουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα ιδανικό περιβάλλον που θα αποτελεί πηγή έμπνευσης και ενέργειας. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς απλούς τρόπους για να διακοσμήσετε τη βεράντα ή τον κήπο σας.

  • παλιά αντικείμενα

Μια επίσκεψη στο υπόγειο του σπιτιού σας, στο πατάρι ή στην παλιά αποθήκη είναι απαραίτητη. Ξετρυπώστε οτιδήποτε θυμίζει παλιό και μπορείτε να διασώσετε. Τι μπορεί να είναι αυτό; Από ένα παλιό βαρέλι, ένα παντζούρι, μια παλιά ξύλινη καρέκλα έως ένα μπαούλο με vintage όψη που αν αξιοποιήσετε μπορεί να μετατραπεί σε μοναδικό στολίδι για το χώρο. Αν θέλετε να προσδώσετε στο αντικείμενο ακόμη μεγαλύτερη αίγλη, μπορείτε να το βάψετε.

 

                                                        

 

  • παλέτες & καφάσια

Μια πολύ διαδεδομένη ιδέα, κυρίως για ρετρό διακόσμηση. Οι παλέτες και τα καφάσια αποτελούν must στη διακόσμηση εξωτερικού χώρου με απλά υλικά. Έχοντας ως σύμμαχό τους μπόλικα υφάσματα και μαξιλάρες δύναται να γίνουν το αγαπημένο σας σημείο για ηρεμία και χαλάρωση. Μπορείτε επιπλέον, να μετατρέψετε τις παλέτες ή τα καφάσια σε ιδιαίτερες γλάστρες! Εκτός από λουλούδια και ζαρζαβατικά, θα προσφέρουν στο χώρο μια ιδιαίτερη νότα διακόσμησης.

 

                                                             

 

  • πράσινο στο πράσινο

Αυτό δεν πρέπει να λείπει από τον κήπο ή την βεράντα σας. Τι είναι αυτό ; Μα φυσικά τα λουλούδια και τα φυτά! Κήπος – βεράντα χωρίς φυτό δε γίνεται. Επιλέξτε όμορφα λουλούδια, που οι μυρωδιά τους να εξαπλώνονται σε όλο το χώρο. Κατά αυτό τον τρόπο θα προσθέσετε άρωμα, χρώμα και καλαισθησία. Μπορείτε να τα φυτέψετε σε γλάστρες  τενεκεδάκια, ακόμη και σε ποτιστήρια. Μπορείτε να τα κρεμάσετε με σχοινάκι σε μία γωνιά του τοίχου ή να τα αφήσετε επάνω στο τραπέζι.

 

                                                           

 

  • κούνια ή αιώρα

Για αυτό το στοιχείο απαιτείται λίγο παραπάνω χώρος. Μια κούνια ή μια αιώρα είναι κάτι που θα σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια και τις ώρες ξεγνοιασιάς που περάσατε ως παιδί. Η κούνια δεν είναι μόνο για παιδιά αλλά και για μεγάλους. Διακοσμήστε την με όμορφα υφάσματα, μαξιλάρια ή και λουλούδια αν θέλετε.

 

                                                           

 

  • Κεριά, φαναράκια & φωτάκια

Επίσης κάτι πολύ απαραίτητο για τη διακόσμηση εξωτερικού χώρου, είναι τα κεριά, τα φαναράκια ή τα φωτάκια. Καθώς χαλαρώνουμε αρκετές ώρες εκτός σπιτιού, ιδανική λύση είναι να μετατρέψουμε την βεράντα ή τον κήπο μας σε μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Ταυτόχρονα, θα σας δώσουν απλόχερα όσο φως χρειάζεστε για να διώξετε το σκοτάδι. Κρεμάστε λίγα φωτάκια σε μια πλευρά του τοίχου ή αφήστε διάσπαρτα φαναράκια με κεριά εδώ κι εκεί. Αμέσως ο χώρος σας θα φωτιστεί όσο πρέπει για να δημιουργήσετε το δικό σας παραμύθι.

 

                                                             

 

  • Ποδήλατο

Το ποδήλατο, πέρα από μεταφορικό μέσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως στοιχείο διακόσμησης. Πώς; Μα φυσικά στολίζοντας το με λουλούδια ή φωτάκια σε όλη την έκταση του. Η παρακάτω εικόνα θα σας βοηθήσει να πάρετε ιδέες.

 

                    

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00