Μετάβαση στην ανοιξιάτικη διακόσμηση

 

   Καθώς μπαίνουμε στην καρδιά της άνοιξης η διάθεσή μας αλλάζει. Μαζί της αλλάζει και η διάθεσή μας για αλλαγές στην διακόσμηση του σπιτιού. Εκτός από την αλλαγή στις ντουλάπες μας, αυτή είναι συνήθως η εποχή που μας αρέσει να δίνουμε στο σπίτι μας μια αναζωογόνηση. Σίγουρα, ένας καλός καθαρισμός είναι πάντα μέρος της τελετής αναζωογόνησης, αλλά υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι χρήσιμα να γίνουν για να περάσουμε σε δραστικές αλλαγές.  Ας δούμε αυτό το μεταβατικό στάδιο.

  • Ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα σας

   Αν έχει περάσει καιρός από τότε που καθαρίσατε το πίσω μέρος της ντουλάπας, η άνοιξη είναι η τέλεια στιγμή για να περάσετε μια Κυριακή κάνοντας ένα καλό ξεκαθάρισμα βγάζοντας στην άκρη ρούχα και πράγματα που δεν χρησιμοποιούνται πλέον. Θα εκπλαγείτε με το πόσο καλύτερα θα αισθανθείτε. Το σπίτι σας και κυρίως η ντουλάπα σας θα λάμψει.

 

                 

 

  • Πίνακες ζωγραφικής

   Οι πίνακες ζωγραφικής είναι μια σχετικά εύκολη αλλαγή για όλες τις εποχές, ειδικά αν σας αρέσει να ζωγραφίζετε ή αν έχετε μερικές απλές επιλογές που δεν κοστίζουν μια περιουσία. Για αυτή τη σεζόν, επιλέξτε κάποιο χρώμα ή μια εικόνα που φέρνει στο μυαλό σας την αίσθηση του ζεστού καιρού - όπως ένα ταξίδι στην παραλία, για παράδειγμα! Τα παστέλ δεν είναι μόνο χρώματα, αλλά είναι οι τέλειες αποχρώσεις για να ενσωματωθούν στο έργο τέχνης σας, την άνοιξη.

 

                

 

  • Αξεσουάρ

   Εκτός από την προσθήκη έργων τέχνης, ρίξτε μια ματιά στα αξεσουάρ σας - αξεσουάρ κουζίνας, μαξιλάρια, πετσέτες χεριών κ.λπ. Αλλάξτε τα καλύμματα μαξιλαριών σας επιλέγοντας ανοιξιάτικα υφάσματα, είτε πρόκειται για φλοράλ σχέδια, είτε για μονόχρωμες παστέλ αποχρώσεις. Επίσης, ήρθε η ώρα να βγάλετε από το ντουλάπι της κουζίνας το αγαπημένο σας σερβίτσιο.  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις αγαπημένες σας κούπες ως είδος διακόσμησης αφήνοντας τες σε μια όμορφη θέση στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στο τραπέζι της κουζίνας ενισχύοντας έτσι το ανοιξιάτικο στυλ του χώρου.  Δείτε αξεσουαρ κουζίνας εδώ  https://www.papadopouloshome.gr/el/products/product_category/eidi-koyzinas-2677/brand/pip-studio-720

 

                 

 

  • Επιλέξτε ελαφρύτερα υφάσματα και υφές

    Όπως είπαμε και προηγουμένως, μια καλή ιδέα για την μετάβαση του χώρου στην άνοιξη είναι η σωστή επιλογή των υφασμάτων. Πρόκειται για την καταλληλότερη εποχή να μαζέψετε τα χειμωνιάτικα λευκά είδη και να ανανεωθείτε. Επιλέξτε σε κουρτίνες αέρινα υφάσματα. Αποθηκεύστε τα λευκά είδη όπως κουβέρτες, κουβερτοπαπλώματα, χαλιά, παπλώματα και ότι άλλο παραπέμπει σε χειμώνα. Η άνοιξη μπορεί να ήρθε αλλά το καλοκαίρι αργεί ακόμη. Γι αυτό, κάτι ελαφρύ σε κλινοσκέπασμα όπως ένα κουβερλί ή μια πικέ κουβέρτα απαιτείται. Επιλέξτε κλινοσκεπάσματα με χαρούμενες αποχρώσεις όπως για παράδειγμα σεντόνια με ροζ, βεραμάν, σιέλ αποχρώσεις, Συνδυάστε τα με αντίστοιχα κουβερλί κλπ. Για να δείτε προτάσεις σε κλινοσκεπάσματα πατήστε εδώ   https://www.papadopouloshome.gr/el/products/product_category/krevati-75/product_category/koyverli-78/product_category/sentonia-81/product_category/maxilaria-ypnoy-82/product_category/maxilarothikes-1377/product_category/diakosmitika-maxilaria-2154

 

                 

 

  • Προσθέστε λίγο πράσινο

   Το έχουμε ξαναπεί και σε προηγούμενα άρθρα, τα φυτά κάνουν καλό σε ένα χώρο. Πέρα από το ότι αναζωογονούν την ατμόσφαιρα, έχουν την ικανότητα να ανανεώνουν τη διακόσμηση. Επομένως είναι απαραίτητα για την μετάβασή μας στην άνοιξη. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι θα πρέπει να έχουμε πράσινο στο σπίτι μας όλο το χρόνο. Όμως για την άνοιξη είναι άκρως απαραίτητο.

 

                

 

  • Τοποθετήστε βάζα

   Τα φρέσκα λουλούδια είναι το σήμα κατατεθέν της άνοιξης. Επίσης είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αναδείξουμε την άνοιξη στη διακόσμηση μας. Για αυτό λοιπόν θα χρειαστείτε βάζα.  Επιλέξτε ένα όμορφο, χαμηλό ή ψηλό βάζο με ιδιαίτερες λεπτομέρειες. Τοποθετήστε το σε μέρη όπως κοντά στο παράθυρο, στο τραπεζάκι του σαλονιού, στην κουζίνα, στο διάδρομο και σε άλλα μέρη που πιστεύετε ότι θα δώσουν επιπλέον ζωντάνια.

 

               

 

  • Τραπεζομάντηλα

   Συνήθως όταν ο καιρός γίνεται πιο ζεστός, έχουμε την τάση να υποδεχόμαστε συχνά  στο σπίτι μας φίλους για φαγητό. Επομένως τα τραπεζομάντηλα που θα επιλέξουμε θα πρέπει να εναρμονίζονται με το κλίμα γύρω μας. Επιλέξτε μέσα από τις νέες τάσεις της μόδας, φλοράλ και εντυπωσιακά τραπεζομάντηλα που θα αναδείξουν το τραπέζι σας και θα προσφέρουν μια χαρούμενη ατμόσφαιρα. Για να πάρετε ιδέες για κατάλληλα τραπεζομάντηλα δείτε εδώ   https://www.papadopouloshome.gr/el/products/product_category/trapezomantila-95

 

               

 

  • Αρωματικά κεριά 

   Την άνοιξη προτιμούμε ελαφρύτερα αρώματα που έχουν μεγαλύτερη φρεσκάδα. Για να μυρίζει όμορφα το σπίτι σας, επιλέξτε αρωματικά κεριά σε μια παλέτα εμπνευσμένη από την άνοιξη. Αφήστε τη μυρωδιά τους να εξαπλωθεί στο χώρο και καλωσορίστε την άνοιξη.

 

             

 

 

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00