Τα κουλουράκια της μαμάς

 

Η μαμά μου, αυτές τις μέρες, ετοιμάζεται να φτιάξει τα αγαπημένα μου πασχαλινά κουλουράκια. Μόλις τα βλέπω να ψήνονται και να μοσχομυρίζει το σπίτι τότε ξέρω, το Πάσχα ήρθε... Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας την συνταγή της. Απλή...εύκολη..δοκιμασμένη...πετυχημένη συνταγή. 

Για τη συνταγή θα χρειαστείτε τα εξής υλικά : 

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 320 γρ. βούτυρο
  • 320 γρ. ζάχαρη
  •  3 αυγά και ένα κρόκο για το άλειμμα
  • 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
  •  ξύσμα πορτοκαλιού από το πορτοκάλι που σας έμεινε 
  • 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ ή ουίσκι
  • 4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 2 βανίλιες άρωμα 

 

Εκτέλεση : 

  • Βάζετε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ ή ουίσκι και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν.
  • Τοποθετείτε το μείγμα σε λεκάνη και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια. 
  • Ζυμώνετε τα υλικά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια. 
  • Πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε. 
  • Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί ή χρησιμοποιήστε  λαδόκολλα στο ταψί για να μην χρειαστεί να βουτυρώσετε.
  • Αλείφετε με πινέλο κρόκο αυγού σε κάθε κουλουράκι 
  • Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20' - 25' λεπτά 

 

Καλή Επιτυχία! 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00