Τάσεις διακόσμησης Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

 

   Απομένουν λίγες μόνο ημέρες για να υποδεχτούμε την Άνοιξη. Ώρα λοιπόν για ανανέωση! Συγκεντρώσαμε τις νέες τάσεις διακόσμησης για την φετινή ανοιξιάτικη σεζόν. Πάμε να τις δούμε! 

  • Βιοφιλικός σχεδιασμός (Biophilic design)

Οι αρχές του βιοφιλικού σχεδιασμού συνδέουν έναν χώρο με τη φύση μεγιστοποιώντας το φυσικό φως και τον αερισμό, εισάγοντας φυτά, χρώματα και υλικά εμπνευσμένα από τη φύση. Η σύνδεση του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου είναι ένας έξυπνος και απλός τρόπος για να κάνετε το σπίτι σας να φαίνεται μεγαλύτερο, ενώ δημιουργεί μια ήρεμη ατμόσφαιρα.

 

                  

 

  • Έντονα μοτίβα και χρώματα

Φέτος περιμένουμε να δούμε πολλά τολμηρά χρώματα και μοτίβα που θα θυμίζουν τις δεκαετίες του '60 και του '70 καθώς και το χρώμα πράσινο σε όλες του τις αποχρώσεις.

 

                        

 

  • Στροφή στην παράδοση

Οι παραδοσιακές λεπτομέρειες να κάνουν μεγάλη επιστροφή. Με τόσες πολλές αλλαγές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι λαχταρούν μια αίσθηση άνεσης, διαχρονικότητας ή ακόμα και λίγη νοσταλγία στο σπίτι τους. Αναμένεται να δούμε παραδοσιακούς αγγλικού στυλ καναπέδες με μπράτσα, έπιπλα αντίκες κλπ. Όσον αφορά τα υλικά, θα δούμε πολύ περισσότερα φυσικά υλικά να γίνονται ξανά δημοφιλή. Μάρμαρο, αληθινό ξύλο και λινό είναι μερικά απο αυτά. 

 

                   

 

  • 3D Art

Οι άνθρωποι θέλουν να προσθέσουν ιδιοτροπία, ίντριγκα και ζωή στους επίπεδους τοίχους γι' αυτο επιλέγουν διαφορετικούς τρόπου τέχνης όπως η τρισδιάσταση. 

 

                                        

 

  • Βιωσιμότητα

Η εξέταση της βιωσιμότητας των πάντων είναι απαραίτητη και είναι πραγματικά εξαιρετικό που τόσοι πολλοί σχεδιαστές προσπαθούν να μάθουν ποια είναι τα καλύτερα υλικά που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για τη μακροπρόθεσμη υγεία του οικοσυστήματος μας.

 

              

 

  • 70's λεπτομέρειες

Η διακόσμηση και τα χρώματα του εβδομήντα επιστρέφουν. Θα δούμε περισσότερα χρώματα από τερακότα, φασκόμηλο και μουσταρδί.

 

              

 

  • Homework Room

Με τον κόσμο συνεχώς να εξελίσσεται, είναι απαραίτητο να εξελιχθούν και οι χώροι στους οποίους περνούμε αρκετές ώρες. Καθώς η τηλεργασία και η τηλεκπαιδευσή αποτελούν συχνό φαινόμενο, είναι ζωτικής σημασία να έχουμε τον κατάλληλο χώρο για να εργαστούμε...μικροί και μεγάλοι. Ένα "δωμάτιο εργασία" με άνετα πούφ, χαλιά, φωτεινές κουρτίνες και το ιδανικό γραφείο θα γίνει ο αγαπημένος σας χώρος.

 

              

 

  • Έπιπλα με καμπύλες

Μια λεπτομέρεια που επανέρχεται είναι αυτή των καμπυλωτών επίπλων. Φέτος θα απολαύσουμε μια μεγάλη ποικιλία απο καναπέδες με καμπύλες, στρόγγυλα τραπέζια και άλλα έπιπλα που μετατρέπονται απο αυστηρά σε μια πιο άνετη γραμμή σχεδιασμού. 

 

                   

 

  • Διαχρονικό στυλ

Η τάση για το 2022 είναι η επιστροφή στο στυλ που διαρκεί. Οι άνθρωποι συνηδειτοποιούν ότι η ανάπτυξη ενός προσωπικού, διαχρονικού στυλ δεν είναι μόνο όμορφο και μοναδικό, αλλά και καλό για το περιβάλλον.

 

                    

 

  • Εξωτερικοί χώροι

Μια νέα τάση είναιη βελτίωση των υπαίθριων χώρων και η  διαβίωση τους, πράγμα που σημαίνει κομψά έπιπλα εξωτερικού χώρου.

 

                           

 

  • Κουρτίνες με πολύχρωμα μοτίβα 

Οι κουρτίνες παίζουν βασικό ρόλο στη διακόσμηση ενός χώρου γιατί είναι το κόσμημα του δωματίου και μπορούν να το επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό. Φέτος θα δούμε πολλά χρώματα και μοτίβα.

 

                               

 

  • Επικρατέστερο χρώμα της χρονιάς:  Very Peri

Η Pantone ανακήρυξε πρόσφατα το "Very Peri" ως το Χρώμα της Χρονιάς για το 2022. Ένα έντονο μπλε με μοβ-κόκκινο τόνο. Θα δείτε αυτή την απόχρωση να εμφανίζεται σε οτιδήποτε, από έπιπλα μέχρι διακόσμηση.

 

   

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00