5 λάθη που κάνεις και ο χώρος σου δείχνει μικρότερος

  

      Ασυνείδητα, κατά την διαδικασία διακόσμησης του σπιτιού σου, μπορεί να κάνεις κάποια λάθη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο χώρος σου να δείχνει μικρότερος. Γι’ αυτό τσέκαρε τα παρακάτω ώστε να αποφύγεις τυχόν λάθη. 

 

                                                                                                     

  •    Κουρτίνες λάθος τοποθετημένες:  οι κουρτίνες, με βάση το ύψος στο οποίο τοποθετούνται στο κουρτινόξυλο, μπορούν να καθορίσουν το μέγεθος ενός δωματίου. Αν τοποθετείς το κουρτινόξυλο ακριβώς επάνω από το πλαίσιο του παραθύρου σου τότε αυτομάτως ο χώρος χάνει ύψος. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ανεβάζεις σε ύψος το κουρτινόξυλο ώστε να δώσεις επιπλέον ύψος στο χώρο. Επίσης, στην περίπτωση που ο χώρος είναι ήδη μικρός, απέφυγε να επιλέξεις για τις κουρτίνες σου σκούρα υφάσματα ή με έντονα μοτίβα. 

 

                             

 

  •    Έλλειψη φωτός:  Αν στο χώρο σου, όποιο δωμάτιο κι αν είναι αυτό, υπάρχει ένα παράθυρο που είναι μικρό, τότε έχουμε πρόβλημα. Σίγουρα δεν μπορείς να γκρεμίσεις τοίχους και να ανοίξεις παράθυρα, μπορείς όμως να ακολουθήσεις την συμβουλή που θα σου δώσουμε. Πρόσθεσε φωτισμό. Με το ένα παράθυρο στο χώρο το φως δεν είναι αρκετό. Μπορείς όμως να προσθέσεις τον δικό σου φωτισμό. Παραδείγματος χάρη, πρόσθεσε μια ωραία λάμπα δαπέδου δίπλα στον καναπέ, ή τοποθέτησε μια λάμπα στο γραφείο ή επάνω στον μπουφέ της τραπεζαρίας. Έτσι θα έχεις δόση διάσταση στο χώρο και θα έχει δημιουργήσει μια ζεστή ατμόσφαιρα.

 

                             

 

  •    Μικρά έπιπλα: Το να τοποθετήσεις μικρά έπιπλα στο χώρο σίγουρα ακούγεται λειτουργικό και σου αφήνει αρκετό ελεύθερο χώρο. Όμως μήπως τονίζουμε ένα πρόβλημα; Μήπως ο χώρος μας φαίνεται και αυτό μικρός; Αυτό που χρειάζεσαι δεν είναι μικρά έπιπλα, αλλά σωστά και μεγάλα έπιπλα που θα γεμίσουν το δωμάτιο αλλά δεν θα το πνίξουν. Πχ για το σαλόνι σου αντί να επιλέξεις δύο καναπέδες, επέλεξε ένα γωνιακό.

 

                           

 

  •    Βάψιμο τοίχων με σκούρο χρώμα: Εντάξει τα σκούρα χρώματα στους τοίχους είναι εντυπωσιακά. Τι γίνεται όμως όταν αυτά υπάρχουν σε μικρά δωμάτια; Τότε όλα φαίνονται αποπνικτικά. Μην κάνεις αυτό το λάθος. Αν θέλεις να μεγαλώσεις ένα χώρο τότε επέλεξε ανοιχτά χρώματα για τους τοίχους. Ο χώρος ανοίγει και γίνεται φωτεινός. Διάλεξε το λευκό, εκρού, απαλές αποχρώσεις του γκρι ή παστέλ αποχρώσεις και θα εντυπωσιαστείς με την αλλαγή.

 

                        

 

  •    Μέγεθος χαλιού: Τα μικρά χαλιά δείχνουν σαν απεγνωσμένη προσπάθεια για να αποκτήσουμε ελεύθερο χώρο με όποιο τρόπο μπορούμε. Αν όμως τοποθετήσεις ένα μεγάλο χαλί στο δωμάτιο καλύπτεις περισσότερα τετραγωνικά στο δάπεδο και ο χώρος μεγαλώνει ξεγελώντας το μάτι. 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00