Τρόποι για να κάνετε το υπνοδωμάτιο σας να δείχνει μεγαλύτερο

 

   Αν θέλετε να μάθετε πώς να κάνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο, αυτοί οι έξυπνοι τρόποι για να παραποιήσετε τα τετραγωνικά είναι για εσάς. Συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες που χρησιμοποιούν οι διακοσμητές για να μάθετε πώς να κάνετε ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο.

  • Μέγεθος κρεβατιού - στρώματος: Η χρήση του σωστού μεγέθους στρώματος είναι σημαντική. Όταν ένα στρώμα είναι πολύ μεγάλο για το δωμάτιο, μπορεί να κάνει τον χώρο να φαίνεται μικρός και γεμάτος. Η επιλογή του σωστού μεγέθους στρώματος μπορεί πραγματικά να βοηθήσει το δωμάτιό σας να δείχνει άνετο και ευρύχωρο.

 

                               

 

  • Ψηλό κεφαλάρι: Όταν ο χώρος είναι στενός, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έξυπνες ιδέες για το κεφαλάρι για να το κάνετε μεγαλύτερο. Eπιλέξτε ένα οπτικά ανάλαφρο σχέδιο που έχει κομψό προφίλ. Ένα ψηλό κεφαλάρι που οδηγεί το μάτι προς τα πάνω βοηθά στη δημιουργία της εντύπωσης ενός ψηλότερου χώρου.

 

                       

 

  • Κρεβάτι με αποθηκευτικό χώρο: Αρχικά σχεδιάστηκε για να είναι μια λύση που εξοικονομεί χώρο για μεγαλύτερες περιόδους ταξιδιών σε σκάφη και τρένα. Τα κρεβάτια καμπίνας σχεδιάστηκαν ως έπιπλα αποθήκευσης και ύπνου. Σύντομα υιοθετήθηκαν σε εξοχικές κατοικίες λόγω του γραφικού χαρακτήρα και της γοητείας τους, και έχουν γίνει ένα δημοφιλές βασικό προϊόν για μικρότερους χώρους και παιδικά δωμάτια. Ένα κρεβάτι καμπίνας τοποθετημένο σε ψηλά, στιβαρά πόδια μπορεί να δώσει χώρο για περισσότερους χώρους παιχνιδιού και γραφείο, ενώ μια σκάλα προσθέτει ένα στοιχείο ενθουσιασμού για τα παιδιά.

 

              

 

  • Αποθηκευτικά ντουλάπια χωρίς λαβές: Η απλότητα του σχεδίου λειτουργεί σαν ένας κενός καμβάς στον οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε οποιοδήποτε στυλ, είτε είναι σκανδιναβικό, βιομηχανικό ή ακόμα και ρουστίκ. Αυτό το σχέδιο είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για μικροσκοπικά υπνοδωμάτια, καθώς καταλαμβάνουν οπτικά λιγότερο χώρο.

 

                 

 

  • Επιδαπέδιος καθρέφτης: το νούμερο ένα κόλπο για μικρά υπνοδωμάτια είναι η διακόσμηση με καθρέφτες για να ανοίξει οπτικά ένας χώρος. Τοποθετήστε στο υπνοδωμάτιο ένα επιδαπέδιο καθρέφτη για να φαίνεται μεγαλύτερο. Ιδανικά ένας επιδαπέδιος καθρέφτη δίπλα σε ένα παράθυρο είναι η καλύτερη θέση για να αντανακλά τη μέγιστη ποσότητα φωτός. Εάν η διακόσμηση του υπνοδωματίου σας είναι αρκετά απλή, τότε ένας χρυσός καθρέφτης στο δάπεδο με λεπτομέρειες στην επάνω καμπύλη θα κάνει θαύματα και θα προσθέσει μια πιο ζεστή αίσθηση στο χώρο. 

 

           

 

  • Έπιπλα με λεπτά, κωνικά πόδια: Εάν μπορείτε να δείτε ακριβώς κάτω από έπιπλα, τότε το υπνοδωμάτιό σας θα αισθάνεται αυτόματα πιο ευρύχωρο. Εάν το δωμάτιό σας έχει ψηλά ταβάνια, ένα κρεβάτι με ψηλά πόδια θα έχει μεγαλύτερη αναλογία. Σε ένα δωμάτιο με χαμηλότερη οροφή, ένα χαμηλό κρεβάτι θα είναι πιο κατάλληλο. Είτε έτσι είτε αλλιώς, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αποθηκεύσειτε αντικείμενα κάτω από το κρεβάτι σας, επομένως θα πρέπει να βρείτε άλλες ιδέες αποθήκευσης. Ο ίδιος κανόνας ισχύει για κομοδίνα, μπουντουάρ, και καρέκλες. Ένα μικροκαμωμένο σχέδιο ποδιού στα έπιπλα είναι η ιδανική περίπτωση για ένα μικρό υπνοδωμάτιο.

 

                  

 

  • Φωτιστικά τοίχου: Είναι κομψά και είναι μια διαφορετική ιδεά φωτισμού κρεβατοκάμαρας που εξοικονομεί χώρο. Εάν το υπνοδωμάτιό σας είναι μικρό, ίσως χρειαστεί να συμβιβαστείτε με το πλάτος του κομοδίνου σας, πράγμα που σημαίνει ότι κάθε χώρος που μπορείτε να κερδίσετε είναι ένα μπόνους. Η χρήση φωτιστικών τοίχου δίπλα στο κρεβάτι σας είναι μια κομψή πινελιά που προσφέρει ένα νέο στοιχείο στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σας, ενώ σας προστατεύει από τα βαριά φωτιστικά που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στο κομοδίνο. 

 

               

 

  • Μικρά σχέδια: Eίτε πρόκειται για ταπετσαρία είτε για υφάσματα, τα μέγάλα σχέδια θα γεμίσουν οπτικά έναν χώρο, γι' αυτό επιλέξτε μικρά και κομψά σχέδια. Μια έξυπνη ιδεά είναι να επιλέξετε σχέδια που συμπληρώνουν το ένα το άλλο όσον αφορά τα χρώματά τους. Με αυτόν τον τρόπο, είτε διαλέξετε μια ρίγα ή ένα απλό σχέδιο δύο τόνων, θα έχουν κάτι κοινό, το οποίο με τη σειρά του δημιουργεί μια πιο ήρεμη, πιο ευρύχωρη κρεβατοκάμαρα.

 

      

 

  • Ανοιχτά χρώματα: Ο Patrick O’Donnell, πρεσβευτή του brand Farrow & Ball μοιράζεται τις συμβουλές του για το πώς να κάνεις ένα μικρό υπνοδωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. «Θα διατηρούσα τα χρώματα του υπνοδωματίου ανάλαφρα και σε ανοιχτούς τόνους και θα προσπαθούσα να αποφύγω τις πολλές αντιθέσεις χρησιμοποιώντας ένα χρώμα για όλες τις επιφάνειες, ίσως ακόμη και την οροφή και τις εντοιχισμένες ντουλάπες. Προτιμήστε το λευκό ή τις παστέλ αποχρώσεις».

 

                   

                     

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00