Peach Fuzz: Χρώμα της χρονιάς 2024

 

   Μια απαλή, ροζ-πορτοκαλί απόχρωση που ονομάζεται "Peach Fuzz" 13-1023 είναι η επιλογή της Pantone για το χρώμα της χρονιάς για το 2024. Πρόκειται για μια βέλουδινη, απαλή απόχρωση του ροδάκινου. Ένας τόνος που θα φέρει ηρεμία στο χώρο σας και θα τονίσει την αισθητική σας. Η Pantone χαρακτηρίζει το Peach Fuzz ως ένα χρώμα που ακτινοβολεί ζεστασιά και μοντέρνα κομψότητα. Μια απόχρωση που γεφυρώνει αβίαστα το νεανικό με το διαχρονικό. 

   «Σε μια περίοδο αναταραχής σε πολλές πτυχές της ζωής μας, το χρώμα της χρονιάς Pantone 2024 εκφράζει την ανάγκη μας για φροντίδα, ενσυναίσθηση και συμπόνια, καθώς και τη φαντασία και την επιθυμία μας για ένα πιο ειρηνικό μέλλον» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή της η αντιπρόεδρος του ινστιτούτου Laurie Pressman.

 

                   

 

   Το ινστιτούτο επέλεξε την απόχρωση για την «εγκάρδια ευγένειά της». Η ζεστή και διακριτική απόχρωση επιλέχθηκε επίσης για την ικανότητά της να «φέρνει την ομορφιά στον ψηφιακό κόσμο». Σηματοδοτώντας την 25η επέτειο του προγράμματος, το απαλό Peach Fuzz βασίστηκε σε ένα αποκορύφωμα έρευνας που διεξήχθη καθ' όλη τη διάρκεια του 2023.

 

 

   Το ινστιτούτο προκειμένου να διεξάγει την έρευνα του σχετικά με το χρώμα της χρονιάς, παρακολούθησε τη βιομηχανία του θεάματος και τις ταινίες που παράγονται αυτή τη στιγμή, καθώς και τις συλλογές τέχνης, τους ανερχόμενους καλλιτέχνες και τον κόσμο της μόδας. 

 

 

   «Οι επιρροές μπορεί επίσης να προέρχονται από νέες τεχνολογίες, υλικά, υφές και εφέ που επηρεάζουν το χρώμα, καθώς και σχετικές πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ακόμη και επερχόμενες αθλητικές εκδηλώσεις που τραβούν την παγκόσμια προσοχή», πρόσθεσε η Pressman. 

 

 

   «Κυρίως, κρατάμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά στις ελπίδες και τις φιλοδοξίες που μοιράζονται πολλοί άνθρωποι μαζί μας και που μας βοηθούν να παρέχουμε το συμβολικό χρώμα που αντιπροσωπεύει καλύτερα αυτά τα συναισθήματα», σημείωσε η Pressman.

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00