6 τάσεις διακόσμησης για την άνοιξη του 2024

 

   Η αναβίωση του εμπριμέ, οι αντισυμβατικοί χρωματικοί συνδυασμοί και ο δραματικός φωτισμός είναι από τις πιο hot τάσεις διακόσμησης εσωτερικού χώρου για την άνοιξη του 2024.  Μακριά από τα ουδέτερα χρώματα και τον μινιμαλισμό, το 2024 είναι η χρονιά της ατομικότητας και όλες οι εσωτερικές τάσεις για τους επόμενους μήνες στηρίζονται σε αυτό. Ας δούμε έξι τάσεις που θα επικρατήσουν φέτος την άνοιξη. 

 

  • Φλοράλ εμπριμέ: «Το εμπριμέ επιστρέφει αυτή την άνοιξη», λέει η Helen Shaw, διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρίας Benjamin Moore. Αυτό οφείλεται στην αναβίωση της μαξιμαλιστικής διακόσμησης και στην άνεση και την οικειότητα που αποκτήθηκε με την προσθήκη ρετρό σχεδίασης στα σύγχρονα σχέδια. Το εμπριμέ είναι τάση. Επιλέξτε μεγάλα φλοράλ σχέδια είτε σε υφάσματα είτε σε ταπετσαρίες.  

 

              

 

  • Παστέλ χρώματα: Τα παστέλ ήταν πάντα ο βασικός άξονας των τάσεων της διακόσμησης, προσφέροντας χαλαρωτικά, απαλά χρώματα. Σε μια ακόμη απομάκρυνση από τον μινιμαλισμό, ακόμη και τα παστέλ έχουν μια εντυπωσιακή αναβάθμιση αυτή την άνοιξη. Αυτή τη σεζόν, θα δούμε πιο κορεσμένους, ζοφερό τόνους για να αναζωογονηθεί ο χώρος. 

 

               

 

  • Mαξιμαλισμός: Ο μαξιμαλισμός είναι μια τάση διακόσμησης στην οποία κύρια στοιχεία είναι η προσωπική αισθητική του ατόμου και φυσικά το χρώμα. Θα λέγαμε ότι ο μαξιμαλισμός είναι η αντίθετη τάση από τον μινιμαλισμός. Αυτή την άνοιξη, ο μαξιμαλισμός θα επανέλθει στον χάρτη με μια αναβίωση περίπλοκων μοτίβων, τολμηρών χρωμάτων και άφθονων υφών.

 

                            

 

  • Μίξη υλικών: Όσον αφορά τα υλικά, ο συνδυασμός αντίθετων υφών προσθέτει βάθος, απτική αίσθηση και αίσθηση προσωπικότητας. Δεν έχει να κάνει πλέον μόνο με τα υλικά που επιλέγονται, αλλά με τον τρόπο χρήσης τους. Η Helen Pett, πρέσβειρα σχεδίου στην ομάδα της Arteriors στο Λονδίνο αναφέρει «Βλέπουμε ολοένα και περισσότερο σχεδιαστές να αναζητούν κομμάτια που είναι τόσο μοναδικά όσο οι πελάτες τους». Ένα υλικό σε άνοδο είναι ο φελλός. Ο φελλός είναι ένα έξυπνο και ευέλικτο υλικό που επιστρέφει με στυλ το 2024. Πρόκειται για ένα υλικό, μέρος της τάσης των βιοφιλικών εσωτερικών χώρων, όπου επιδιώκει να συνδέσει τη φύση με τα οργανικά υλικά. Βιώσιμο ώς υλικό, ο φελλός φέρνει ζεστασιά και υφή σε οποιαδήποτε επιφάνεια ή χώρο, καθώς επίσης είναι ιδανικό για μόνωση, γεγονός που το κάνει εξαιρετικό για κουζίνες. 

 

      

 

  • Φρέσκοι χρωματικοί συνδυασμοί: «Νομίζω ότι οι ασυνήθιστοι χρωματικοί συνδυασμοί θα γίνουν πιο συνηθισμένοι καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν μοναδικά σπίτια», λέει ο σχεδιαστής εσωτερικών χώρων Matthew Williamson.  Ο σχεδιαστής προβλέπει επίσης το τέλος των ουδέτερων χρωμάτων όπως τους γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή. «Φτιάχνοντας τον δρόμο για πιο χαρακτηριστικούς τόνους, φαντάζομαι ότι θα δούμε λιγότερα ουδέτερα όπως το λευκό, το μπεζ και το γκρι να χρησιμοποιούνται» Ροζ, ταμπά, τερακότα και ροδακινί  είναι μερικές μόνο από τις αποχρώσεις που θα δούμε περισσότερο.

 

  

 

  • Δραματικός φωτισμός: Ο φωτισμός δεν είναι ένας απλός φωτισμός, γίνεται ολοένα και πιο διακοσμητικός. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να μεταμορφώσει την αίσθηση, αλλά και την εμφάνιση ενός χώρου. Από τολμηρά σχήματα και σιλουέτες μέχρι υφές που σας προσκαλούν να απλώσετε το χέρι και να αγγίξετε, οι λάμπες και τα φώτα κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ο σχεδιασμός φωτισμού είναι μια μορφή τέχνης στο σπίτι», λένε η Niki Wright και η Scarlett Hampton, συνιδρυτές του lights&lamps. «Το 2024 προβλέπουμε σχέδια με υπερβολική κλίμακα και φόρμα να ευνοούνται στο σχεδιασμό φωτισμού. Ως φετινή τάση παρουσιάζεται μια στροφή προς τα παλαιωμένα ορείχαλκα και το μπρούτζο, ίσως λόγω της αυξανόμενης επιθυμίας να προσθέσουμε μια πινελιά θεατρικής αίγλης στο σπίτι. Διαχρονικές στην εμφάνιση, αυτές οι πλούσιες και ρουστίκ λεπτομέρειες δίνουν διάσταση σε κάθε εσωτερικό σχεδιασμό. 

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00