5 βήματα για ανανεώσετε το σπίτι σας χωρίς έξοδα

 

   Η διακόσμηση ενός σπιτιού δεν είναι εύκολη υπόθεση. Δεν χρειάζεται όμως να έχουμε πτυχίο διακοσμητικής για να δημιουργήσουμε ένα όμορφο σπιτικό που να αντιπροσωπεύει το γούστο μας. Φυσικά έρχονται στιγμές που χρειαζόμαστε μια ανανέωση, ακόμη και στο σπίτι μας ή σε ένα συγκεκριμένο χώρο του σπιτιού μας. Πιστέψτε μας… όλοι το έχουμε περάσει. Ας μην ξεχνάμε ότι μέσα από μια ανανέωση μπορεί να αλλάξει η διάθεση μας. Η ανανέωση ενός χώρου είναι κάτι το φυσιολογικό. Κάποιες φορές είναι δαπανηρή και κάποιες άλλες μπορεί να γίνει ανέξοδη. Προτού λοιπόν, σκεφτείτε να αρχίσετε να γκρεμίζετε τοίχους στο σπίτι σας, σας δίνουμε πέντε μικρά βήματα που μπορείτε να κάνετε για να ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς επιπλέον έξοδα.

 

  • Πετάξτε τα άχρηστα αντικείμενα 

   Όταν ένας χώρος αρχίζει να μας κουράζει σημαίνει ότι τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν μας έχουν γίνει βαρετά, κουραστικά στα δικά μας μάτια. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν; Αρχίστε να παρατηρείτε γύρω σας σε κάθε γωνιά ποια αντικείμενα είναι για εσάς παλιά, φθαρμένα …μιας άλλης εποχής. Όσα δεν μαρτυρούν την προσωπική σας ιστορία και δεν έχουν κάποια χρηστική αξία, πρέπει να φύγουν. Για να ξεκινήσετε την ανανέωση θα πρέπει να αρχίσετε να βγάζετε αντικείμενα παλιά, πριν αρχίσετε να προσθέτετε στο μέλλον νέα αντικείμενα. Κατά αυτό τον τρόπο ο χώρο σας θα απελευθερωθεί από περιττές εικόνες.

 

  • Μετακίνηστε τα έπιπλα 

   Ένας από τους πιο γνωστούς τρόπους για να ανανεωθεί ένας χώρος. Χμ… εύκολο δεν το λέτε, αλλά έχει σίγουρα αποτελέσματα. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε διαφορετικά τα έπιπλα εντός ενός δωματίου ή μετακινήστε ολόκληρα έπιπλα σε άλλο χώρο. Για παράδειγμα ξεκινήστε τη μετακίνηση μικροεπίπλων  και μετά αν δεν δείτε αποτελέσματα περάστε στα πιο «βαριά» έπιπλα.  Μην ξεχνάτε ότι σκοπός μας, πέρα από την ανανέωση, είναι και η χρηστικότητα του χώρου. Επομένως, πριν ξεκινήσετε την μετακίνηση των επίπλων, σκεφτείτε  ότι τα έπιπλα θα πρέπει να είναι σε τέτοια διάταξη που να σας βοηθούν στην καθημερινότητα σας.

 

                       

 

  • Φτιάξτε γωνίες με μικροαντικείμενα

   Οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Στα σύγχρονα σπίτια υπάρχουν παντού γωνιές με μικρές λεπτομέρειες με τέτοιο τρόπο διακοσμημένες που να τραβούν την προσοχή. Για παράδειγμα μπορείτε σε ένα τραπεζάκι του σαλονιού να προσθέσετε επάνω μερικά από τα αγαπημένα σας βιβλία. Ή να χρησιμοποιήσετε μια όμορφη καρέκλα ως κομοδίνο. Το πορτατίφ από τον μπουφέ μπορεί να μεταφερθεί στο υπνοδωμάτιο αλλά και το αντίστροφο. Φτιάξτε μια όμορφη γωνιά στον τοίχο σας με διαφορετικές κορνίζες.

 

                      

 

  • Δώστε αξία στα χρηστικά αντικείμενα

   Ως συνέχεια του προηγούμενου βήματος, αυτό που εννοούμε είναι πως τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε μπορούν να πάρουν κι αυτά μέρος στην ανανέωση του χώρου. Για παράδειγμα, στην κουζίνα σας μπορείτε να βγάλετε τις κούπες σας από το ντουλάπι και να τις στήσετε όμορφα σε ένα ράφι. Αντίστοιχα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα αξεσουάρ του μπάνιου κλπ.

 

                       

 

  • Φυτά εσωτερικού χώρου

   Φέρτε τη φύση στο χώρο σας. Λίγο πράσινο κάνει καλό στη διάθεση σας, αλλά και στην ατμόσφαιρα. Γι’ αυτό τοποθετήστε όμορφες γλάστρες με φυτά εσωτερικού χώρου ή βάζα με λουλούδια από τον κήπο σας. Τοποθετήστε τα σε διάφορα σημεία και θα δείτε πως ο χώρος αμέσως θα αλλάξει.

 

                      

 

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00