Ιδανικό μέγεθος χαλιού

   

   Η εποχή για να στρώσουμε τα χαλιά μας έφτασε! Κάντε το σπίτι σας ζεστό και φιλόξενο για τους κρύους μήνες επιλέγοντας το σωστό χαλί για κάθε χώρο. Πώς όμως θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος; Αυτή τη φορά θα ασχοληθούμε με το πως να επιλέξετε την ιδανική διάσταση για κάθε δωμάτιο. 

   Υπάρχουν πολλά περισσότερα απο μια απλή ματιά ώστε να επιλέξετε το σωστό μέγεθος για ένα χαλί που θα ταιριάζει απόλυτα στον χώρο και τα έπιπλα σας. Το πιο συχνό διακοσμητικό λάθος που παρατηρούν οι interior designers είναι ένα χαλί που είναι πολύ μικρό για τον χώρο. Άφηστε τουλάχιστον 20 εκατοστά ανάμεσα στις άκρες του χαλιού και τους τοίχους

 

                     

 

Υπάρχουν μερικοί γενικοί κανόνες που ταιριάζουν στα περισσότερα δωμάτια:                                   

  • Χαλί στο σαλόνι : Η πρώτη επιλογή είναι όλα τα πόδια των επίπλων του σαλονιού (των καναπέδων και των πολυθρόνων)  να πατάνε πάνω στο χαλί. Το προτεινόμενο μέγεθος χαλιού για να συμβαίνει αυτό σε ένα μέσο σαλόνι είναι τουλάχιστον 2 επί 2,5 μέτρα.

 

                                     

 

Σε ένα μικρότερο σαλόνι, μπορείτε να έχετε μόνο τα μπροστινά πόδια του καναπέ πάνω στο χαλί. Αυτό λειτουργεί ιδιαίτερα καλά όταν η πλάτη του καναπέ ακουμπάει σε τοίχο. Εκεί συνήθως ένα χαλί απο 1,50 x 2 μέτρα

 

                              

 

  • Χαλί στην τραπεζαρία : Βεβαιωθείτε ότι όλες οι καρέκλες κάθονται άνετα στο χαλί, που σημαίνει πως το χαλί εξέχει ιδανικά ένα μέτρο από όλες τις πλευρές του τραπεζιού (σίγουρα όχι λιγότερο από 50 εκατοστά). Αυτό ισχύει τόσο για ορθογώνια όσο και για στρογγυλά χαλιά.

 

 

                             

 

  • Χαλί στην κρεβατοκάμαρα :  Όπως και στο σαλόνι, όταν επιλέγετε ένα χαλί για την κρεβατοκάμαρά σας, έχετε την επιλογή ανάμεσα απο τρεις βασικούς κανόνες, οι οποίοι εστιάζουν γύρω από το κρεβάτι ως το σημείο αναφοράς.

 

                

 

           -Πρώτη επιλογή : να ακουμπήσετε όλα τα πόδια του κρεβατιού και των επίπλων όπως τα κομοδίνα και του σκαμπό μπροστά απο το κρεβάτι πάνω στο χαλί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να το χαλί να εξέχει τουλάχιστον 50 εκατοστά γύρω απο το κρεβάτι.

 

   

                                  

            - Δεύτερη επιλογή : να έχετε τα δυο τρίτα του κρεβατιού πάνω στο χαλί, που σημαίνει ότι το χαλί θα ξεκινάει ακριβώς μπροστά από τα κομοδίνα.

 

                                 

 

      - Τρίτη επιλογή :  να έχετε σετ απο μακρόστενα χαλιά κρεβατοκάμαρας σε κάθε πλευρά του κρεβατιού. Είναι μια καλή επιλογή αν τα μεγάλα χαλιά δεν χωράνε στο υπνοδωμάτιο σας. 

 

                             

 

Για να δείτε τη συλλογή μας απο χαλία πατήστε εδώ : https://www.papadopouloshome.gr/el/products/product_category/halakia-2069/brand/finicop-suardi-3906

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00