Μηλόπιτα με σχήμα τριαντάφυλλο

Μία φθινοπωρινή συνταγή που μπορείτε να απολαύσετε αυτή την εποχή είναι η μηλόπιτα. Αυτό που την κάνει ιδιαίτερη είναι το σχήμα της που θυμίζει τριαντάφυλλο. Η συνταγή είναι πανεύκολη αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. 

 

                             

 

Υλικά : 

  • 175 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμ βούτυρο όχι πολύ παγωμένο
  • 2 κουταλίες σούπας ζάχαρη άχνη 
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 ξύσμα λεμονιού 
  • λίγο κρύο νερό
  • 10 κόκκινα μήλα 
  • κανέλα μύτη απο κουταλάκι του γλυκού 
  • γαρύφαλλο μύτη απο κουταλάκι του γλυκού 
  • 2 κουταλιες σούπας κρυσταλλική ζάχαρη 
  • 1 κουταλιά μαρμελάδα βερίκοκο

 

Εκτέλεση για τη γέμιση : 

  • καθαρίζουμε 7 μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια
  • τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα να μαλακώσουν μαζί με τη κρυσταλλική ζάχαρη, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέχρι να σωθούν τα υγρά.

 

Εκτέλεση για την τάρτα : 

  • Για τη ζύμη για γλυκιά τάρτα, κοσκινίζουµε πρώτα το αλεύρι µε την άχνη σε λοφάκι στον πάγκο της κουζίνας.
  • Προσθέτουµε το βούτυρο και το ξύσµα και το ψιχουλιάζουµε µε τα ακροδάχτυλα να γίνει σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτουµε τον κρόκο και λίγο νερό, 1-2 κ.σ., για να ενωθεί η ζύµη.
  • Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε µεµβράνη. Την αφήνουµε να ξεκουραστεί και να παγώσει τουλάχιστον για 30΄.
  • Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα. Γεµίζουµε µέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). και ψήνουμε για 15΄-20΄.
  • Αφαιρούµε τα βαρίδια και ρίχνουμε την γέμιση 
  • κόβουμε σε λεπτές φέτες, με τη φλούδα, τα υπόλοιπα τρία μήλα
  • Στολίζουμε την γέμιση απο έξω προς τα μέσα σε σχήμα τριαντάφυλλο. 
  • αλούφουμε με ένα πινέλο μαρμελάδα βερίκοκο
  • Ψήνουμε για 15' -20' στους 180 βαθμούς, μέχρι να ροδίσει. 

 

Tip: Σερβίρετε με παγωτό βανίλια! 

 

                             

 

 

 

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00