Οικολογικές ιδέες διακόσμησης για ένα φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι

 

   Αναζητάτε δημιουργικούς τρόπους για να δώσετε στο σπίτι σας μια φιλική προς το περιβάλλον πινελιά; Με λίγη φαντασία μπορείτε να φτιάξετε έναν παράδεισο από πράσινα υλικά στο σπίτι. Διαβάστε και εμπνευστείτε! 

  • Pre - loved  :

Ο πιο απλός και αποτελεσματικός τρόπος για να διακοσμήσετε το χώρο σας με οικολογική συνείδηση είναι να αγοράσετε vintage pre-loved έπιπλα. Η vintage διακόσμηση είναι πάντα διαχρονικη, φαίνεται κομψή και θα σας κοστίσει πολύ λιγότερο από την αγορά ολοκαίνουργιων επίπλων. Επιλέξτε έπιπλα που βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Αν πάλι σκέφτεστε να ανανεώσετε το χώρο σας με τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα σας τότε αναδείξτε τη δημιουργική σας πλευρά και βάψτε ξανά το ξύλινο τραπέζι σας ή ξαναχρωματίστε την καρέκλα σας για να ταιριάζει με τη νέα σας διακόσμηση. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα vintage έπιπλα με την πάροδο του χρόνου αποκτούν μεγαλύτερη αξία. 

 

      

 

  • Επιλέξτε έπιπλα απο βιώσιμη πηγή : 

Εάν είστε παθιασμένοι με το να κάνετε το σπίτι σας πράσινο και θέλετε να κάνετε τα πάντα για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της αποψίλωσης των δασών, τότε βεβαιωθείτε ότι όλες οι πρώτες ύλες σας προέρχονται από βιώσιμη πηγή. Επιπλέον υποστηρίξτε τους τοπικούς τεχνίτες που προωθούν  τη φιλική προς το περιβάλλον διακόσμηση.

 

                      

 

  • Μη τοξικές βαφές : 

Ένας από τους πιο προσιτούς τρόπους για να δώσετε νέα πνοή σε ένα δωμάτιο είναι δίνοντας του ένα φρέσκο χρώμα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι δεν δημιουργούνται όλα τα χρώματα απο τα ίδια υλικά. Στην πραγματικότητα, ορισμένα χρώματα μπορεί να περιέχουν μια ποικιλία επιβλαβών ουσιών που ονομάζονται πτητικές οργανικές ενώσεις (VOCs). Αυτά τα χρώματα μπορούν να απελευθερώσουν τοξικές εκπομπές στην ατμόσφαιρα για χρόνια αφού έχουν τοποθετηθεί στους τοίχους σας. Αυτό είναι επιβλαβές για τον πλανήτη και ακόμη χειρότερο για εσάς και την οικογένειά σας, που θα μπορούσατε να αναπνέετε αυτές τις χημικές ουσίες για τα επόμενα χρόνια. Ώστοσο τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί βαφές χρωμάτων φιλικές προς το περιβάλλον άλλα και τον  άνθρωπο. Σας προτείνουμε, πριν επιλέξτε βαφή να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. 

 

                   

 

  • Φυτά εσωτερικού χώρου : 

Τα φυτά είναι απαραίτητα για τη ζωή μας. Ένα καλά φροντισμένο φυτό εσωτερικού χώρου μπορεί να δώσει μιια ανάσα φρέσκου αέρα στο εσωτερικό σας. Είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον διακόσμηση που μπορεί να προσθέσει μια φυσική φρεσκάδα στο σπίτι σας. 

 

     

 

  • Επενδύστε σε διαχρονικά σχέδια : 

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που οδηγούν σε σπατάλη διαφόρων υλικών είναι οι συνεχώς μεταβαλλόμενες τάσεις στη διακόσμηση του σπιτιού. Ένας τύπος καναπέ ή καρέκλας μπορεί να είναι στιλ φέτος, αλλά φεύγει από τη μόδα το επόμενο έτος. Ως εκ τούτου, ο πιο φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος για να διακοσμήσετε το σπίτι σας είναι να επενδύσετε σε διαχρονικά σχέδια. Με αυτόν τον τρόπο, η διακόσμηση του σπιτιού σας δεν θα φύγει ποτέ από τη μόδα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε όσο θέλετε.

 

      

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00