Πώς να στήσετε σωστά το τραπέζι ανάλογα την περίσταση

 

Πολλά έχουν ειπωθεί για το συγκεκριμένο θέμα. Το στήσιμο του τραπεζιού μπορεί για κάποιους να φαίνεται μια δύσκολη υπόθεση, όμως τα πράγματα είναι πολύ απλά, αρκεί να τα αναλύσουμε. Αρχικά να τονίσουμε οτι ο καθένας μας μπορεί να στήσει το τραπέζι με όποιον τρόπο του αρέσει και με όποια διακόσμηση επιθυμεί. Στο παρόν άρθρο, θα επισημάνουμε την σωστή στοίχιση των μαχαιροπίρουνων κλπ, ανάλογα με την περίσταση μας, σύμφωνα με το savoir vivre. Σε πρώτη φάση, θα ήταν καλό να διαχωρίσουμε τα γεύματα μας σε επίσημα και ανεπίσημα. Γι' αυτό λοιπόν την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε για να στρώσετε το τραπέζι σας σκεφτείτε σε ποια περίσταση αναφέρεστε. Ας δούμε την παρακάτω εικόνα, για τη σωστή διάταξη, με βάση το savoir vivre.

 

        

 

Όπως παρατηρούμε σε ένα ανεπίσημο γεύμα, τα στοιχεία που τοποθετούμε είναι λιγότερα σε σχέση με αυτά του επίσημου γεύματος. Επομένως στο ανεπίσημο γεύμα θα μπορούσαμε, για δική μας διευκόλυνση, ακόμη και να παραλείψουμε κάποια από τα στοιχεία. Με αυτό τον τρόπο η διακόσμηση του τραπέζιου αποκτά μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Απλά θυμηθείτε την σωστή τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων και των ποτηριών και μην φοβάστε τίποτα! Επιπλέον φροντίστε οι πετσέτες φαγητού να ταιριάζουν με το σερβίτσιο σας. Ακόμη, μπορείτε να επιλέξετε για το στολισμό του τραπεζίου σας, μια όμορφη φυσική ανθοδέσμη που θα χαρίσει χρώμα και μια υπέροχη μυρωδιά στην ατμόσφαιρα. 

Επιπλέον, κατα τη διάρκεια του γεύματος, καλό θα ήταν να θυμάστε τι σημαίνει η κάθε τοποθέτηση των μαχαιροπίρουνων ώστε να αποφύγετε τυχόν λάθη και παρεξηγήσεις. Σε αυτό θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε η παρακάτω εικόνα. 

 

               

* Γενικά, η τοποθέτηση των παράλληλων μαχαιροπήρουνων είτε κάθετα, είτε ελαφρώς πλάγια σημαίνει πως έχουμε τελειώσει το γεύμα μας. 

 

Απο εμάς...bon appetit!  

 

 

Δωρεάν μεταφορικά και αντικαταβολή για αγορές πάνω από 20 € !

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 9.00 - 14.00 και 18.00 - 21.00, Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο 9.00 - 14.00